Bondskampioenschappen 2019

Bondskampioenschappen 2019

Op zaterdag 25 mei en zondag 26 mei 2019 zijn de Bondskampioenschappen Individueel 25m1pijl verschoten bij Handboogschietvereniging Landsman Unie te Schijndel. Van onze vereniging zijn op zaterdag 25 mei een 4-tal schutters hierbij actief geweest, te weten: Tycho Eussen, Sjef Frijns, John Frusch en Eric Raemaekers, allen in Recurve klasse 6.

Om 10:00uur werden bij frisse temperaturen de eerste pijlen geschoten, beginnende met 5 proefpijlen.

Na deze 5 proefpijlen werd begonnen met de wedstrijdpijlen, in totaal 50 stuks. Reeds na 15 pijlen wist Tycho Eussen de koppositie in te nemen. Halverwege de wedstrijd, na 25 pijlen, had Tycho een voorsprong opgebouwd van 9 punten op de nr. 2, 10 punten op de nr. 3 en 11 punten op de nr. 4 (John Frusch).

Na de pauze, tijdens de tweede serie van 25 pijlen kwam het er voor Tycho op aan om deze voorsprong vast te houden.

In eerste instantie lukte het Tycho zelfs om zijn voorsprong verder uit te bouwen. Ook een aantal goede beurten van John Frusch zorgde er voor dat na 30 pijlen de plaatsen 1 en 2 werden bezet door twee schutters van l’Union Beek!

In het vervolg van de wedstrijd wist John zijn achterstand op Tycho nog te verkleinen tot 4 punten, echter op het einde toonde Tycho dan toch veerkracht door wederom zijn voorsprong iets te vergroten. John wist daarentegen een aanval op zijn tweede plek te pareren.

Zodoende mochten twee schutters van onze vereniging na afloop van de wedstrijd zich melden bij de medaille-uitreiking om al daar de gouden en zilveren medaille op te halen in de Recurve klasse 6.

1e plaats:       Tycho Eussen          407 punten

2e plaats:       John Frusch             400 punten

7e plaats:       Sjef Frijns                  331 punten

8e plaats:       Eric Raemaekers     328 punten

(Overigens zal de volledige uitslag van alle klassen binnenkort terug te vinden zijn op www.handboogsport.nl.)

TYCHO EN JOHN, VAN HARTE GEFELICITEERD!!!